اخبار مرتبط
دلایل صف در مرز آستارا و عادی شدن تردد در آستارا

سید روحالله لطیفی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره نقش گمرک در توقف کامیونها در مرز آستارا گفت: وظیفه گمرک کنترل اسناد تردد محموله های تجاری بر اساس قوانین بین المللی است و ما چارهای جز اجرای قانون نداریم. از سوی دیگر باید کنترلها و پذیرشهای کامیونها در سمت مقابل را هم در نظر گرفت که در افزایش صف کامیونها مؤثر است.
وی از دیگر دلایل ایجاد صفوف کامیونها در مرز آستارا را افزایش حجم خرید محصولات کشاورزی ایران از سوی روسها دانست و افزود: در فصول سرد سال روسها چارهای جز خرید مواد کشاورزی و خوراکی از دیگر کشورها از جمله ایران ندارند بنابراین با شروع فصل سرما در روسیه و فصل برداشت محصولات کشاورزی در جنوب ایران، صف صادرات این محصولات در آستارا ایجاد میشود.
لطیفی یکی دیگر از دلایل کندی تردد را پایین بودن پذیرش کامیونها در مرز سامور بین آذربایجان و روسیه عنوان و اظهار کرد: این مرز روزانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ دستگاه کامیون پذیرش دارد. از سوی دیگر، این تنها مرز بین روسها و آذریها است.
سخنگوی گمرک گفت: وزارت راه باید پیگیر اجرای موافقتنامه ترانزیتی ایران – آذربایجان – روسیه باشد که مدتهای زیادی معطل مانده است. همچنین دستگاه دیپلماسی ما باید از آذریها پیگیر باز شدن مرز دیگری میان آذربایجان و روسیه باشد.
به گفته این مقام مسئول، آذریها هم علاوه بر ایران، به روسیه صادرات دارند و در مرز سامور روزانه ۸۰ دستگاه کامیون آذری و ۱۷۰ دستگاه کامیون ایرانی پذیرش میشود. از آنجایی که در حال حاضر تعداد کامیونهای صادراتی ایران به بیش از250 دستگاه رسیده، کامیونهای ایرانی در داخل مرز ما باقی میمانند تا هزینههای ورود و تردد را در خاک آذربایجان پرداخت نکنند بر همین اساس طرف آذربایجانی هم پذیرش محدود کامیون دارد بنابراین شاهد ایجاد این صف در آستارا هستیم.
لطیفی تأکید کرد: گمرک مشکلی برای اجرای تشریفات گمرکی برای ترددهای ریلی و جادهای ندارد ولی ممکن است در دورهای حجم محمولهها به حدی باشد که به دلیل ظرفیت پایین سمت مقابل، کارها کندتر انجام شود.
سخنگوی گمرک گفت: کانال ولگا روسیه در این فصل سال یخ میبندد بنابراین روسها به سمت ترددهای جادهای و ریلی برای واردات محصولات کشاورزی متمایل میشوند که در نتیجه شاهد حجم بالای ترددهای جادهای و صف کامیونها در مرزهای ورودی به روسیه هستیم. در ضمن انتظار تکمیل پل تردد در مرز و دو طرفه شدن آن، همراه با توسعه زیرساخت های ریلی از سوی وزارت راه بین فعالان تجارت خارجی وجود دارد که امیدواریم وزارت راه در دولت سیزدهم اهتمام ویژه ای به این موضوع داشته باشد. در ضمن با پیگیری گمرک و همراهی وزارت راه سامانه گذرنامه ناجا که بهصورت رادیویی متصل بود و قطعی هایی داشت و همین امر موجب کندی می شد با اتصال به فیبر نوری باعث کاهش قطعی شده به گونه ای که در دو ردز گذشته بیش از 225کامیون در روز از ایران به سمت آذربایجان خروج پیدا کرده در صورتی که پیش از این کمتر از 180 دستگاه بود.
اخبار مرتبط